¹ Taip, tokios tikrai vyksta.
² Ne, žaidžiau ne prieš vaikus

Whoa, sveikinu. Ir tiesa sakant antra išnaša (apie vaikus) reikalingą tik plebėjams, nesuprantantiems modernių šachmatų. Yra daugybė vaikų, kuriuos nukauti mum būtų didelė garbė ir neeilinis pasiekimasVilius wrote: ↑2018-06-11 23:17Va, pasigirsiu: BeNeLux lietuvių sporto žaidynėse¹ nukoviau sidabro medalį šachmatų rungtyje².
¹ Taip, tokios tikrai vyksta.
² Ne, žaidžiau ne prieš vaikus![]()
Žinau. Tiesą sakant, bijojau, kad teks žaisti (ir pralaimėti) prieš tuos jaunuosius genijus. Laimei, susirinko pakankamai suaugusių, todėl vaikai žaidė atskirai.
Gogogo. Parašyk, kaip sekasiSmagiausia, kad čia buvo mano pirmos formalios šachmatų varžybos ever. Tai toks neprastas debiutas tikrai sužadino norą išbandyti jėgas ir kituose turnyruose.
Specialiai turnyrui ruošiausi tik tiek, kad pažaidžiau greitesnes partijas, nei įprastai. Bet iki tol porą metų (su pertraukomis) gana daug žaidžiau tiek internete, tiek įvairiuose casual žaidimuose.
Tiesiog išsirinkau vieną (gana neįprastą) debiuta, ir sulošiau vien juo kokius 500 partijų. Žinok, visai faina žaisti, kai beveik visus priešininko ėjimus iki maždaug 5-6 jau būni matęs ir apgalvojęs. O toliau tiesiog žaidžiau taip, kaip gavosi, be jokių teorinių išvedžiojimų..
Ten gal truputį per skambiai parašiau dėl tų "analizės programų". Realiai, tai reiškia tik tiek, kad po internetinių partijų beveik visada (nu, jei ten iš viso būna, ką analizuot) prasuku partiją su analize, kuri parodo, kiek geri ar blogi buvo mano ir priešininko ėjimai. Manau, tai tikrai padeda tobulėti.
Aš gana daug žaidžiu internete. Bet su tavim nežaisiu, nes bent vienas iš mūsų garantuotai sukčiautų
Va toks (jei žaidžiu baltais): Žaisdamas juodais karalienės pusėje darau tą patį.
Nesitikiu, jau matau, kad turi gerokai daugiau patirties už mane
Lets agree to disagree. Man čia yra vienas iš didžiausių šachmatų trūkumų, kad šachmatus taip lengva mokytis ir analizuoti tiesiog vienam, nes nėra jokio fizinių įgūdžių aspekto, ir jokio atsitiktinumo ar nepilnos informacijos aspektoVilius wrote: ↑2018-06-12 13:44Tiesiog išsirinkau vieną (gana neįprastą) debiuta, ir sulošiau vien juo kokius 500 partijų. Žinok, visai faina žaisti, kai beveik visus priešininko ėjimus iki maždaug 5-6 jau būni matęs ir apgalvojęs. O toliau tiesiog žaidžiau taip, kaip gavosi, be jokių teorinių išvedžiojimų..
Exactly my point. Net jei nei vienas mūsų nesukčiautų nes abu esame garbingi džentelmenai ir pasitikime žodžiu, bet pats faktas kad praktiškai neįmanoma pagauti nors kiek rimtesnio sukčiavimo, atmuša man bet kokį norą žaisti. Aišku ten jei aklai sekčiau stockfisho patarimais visą partiją, oponentas nesunkiai suprastų kas vyksta. Bet jei tik karts nuo karto, sunkesnėm situacijom, arba kai pamatau "mate in 8"... whatever. Nepatinka man taip. Starcraft'e ir pan. bent jau kai oponentas sukčiauja, jis negauna tokio didžiulio pranašumo, skillas vis dar reiškia žymiai daugiau už visokius maphackus, o ir sukčiauti žymiai sunkiau nes banas ir ramus.Aš gana daug žaidžiu internete. Bet su tavim nežaisiu, nes bent vienas iš mūsų garantuotai sukčiautų
Vasarą trumpam būsiu tėvynėje. Jei šįkart rūpės su manim susitikti, tai galėsim sužaisti porą partijų prie alaus.
- aš esu net ne mėgėjas..
Sveiki,
O kiekvienas pacukas su motociklu gali aplenkti net ir greičiausią bėgiką. Therefore, geriau nerungtyniauti prieš pacukus su motociklais/smarfonais. Problema išspręsta.
Aš gerai motociklų neišmanau, bet spėju, kad bėgimo takelyje žmogų su motociklu lengviau pastebėti, nei pacuko telefoną žaidžiant internetu, ar susekti, ką jis ten veikia nuėjęs partijos metu į tualetą gyvose varžybose. Be to, važiavimas motociklu ir bėgimas yra labai skirtingi dalykai, o tiek kompiuteriniai šachmatai tiek žmonių šachmatai yra tie patys šachmatai. Žmonės mokosi žaisti iš kompiuterių ir kompiuterių pagalba (skirtingai nei bėgikai, kuriem motociklų variklių studijavimas ne per daug padeda bėgant). Turnyrų metu žaidėjų ėjimus komentatoriai analizuoja kompiuterių pagalba. Skirtingai nei bėgimo rungtyse, kur dar niekad negirdėjau komentatorių sakant „o va čia motociklininkai būtų pralėkę ant 160km/h, bet bėgikas šios galimybės nepastebėjo“. Ką aš noriu pasakyti, kad tavo „analogija“ yra labai kvaila ir ne į temą
- taip, todėl tiesiog nostalgijos motyvais siūlau pabandyti "retro", tai viena pirmųjų šachmatų programų.
Čia yra gana paprastas sprendimas. Į internetines partijas reikia žiūrėti, kaip į treniruotes. Ten nėra jokio skirtumo, ar laimi, kokį "reitinga" pasieki, ir pan. Svarbu tik išbandyti savo idėjas ant kuo didesnio kiekio skirtingų žaidėjų, atidirbti kažkokius techninius elementus ir pan. Čia yra net geriau, kad kai kurie žaidėjai sukčiauja - jų pagalba galima išbandyti savo jėgas ir prieš (labai stiprų) AI žaidėją, pačiam nesiterliojant su tom programom.
Mechanizmo (ne)panašumas yra ne tiek svarbus, kiek faktas, kad abiem atvejais pasiekiamas norimas rezultatas, neįdedant žmogiškų pastangų (nejudinant kojų raumenų arba smegenų, respectively).
Aš ir nesakiau, kad kompiuteriai šachmatuose nevaidina jokios rolės. Taip, jie yra plačiai naudojami. Bandžiau pasakyti tik tiek, kad, mano galva, kompiuteriams skiriama per daug dėmesio. Galų gale gi yra svarbu tik, kaip tu sužaisi šią partiją su šiuo varžovu, o ne kaip gerai gali žaisti tavo laptopas prieš kitus kompiuterius ar žmones.