Lionginas wrote: ↑2022-11-07 10:59
Augustas wrote: ↑2022-10-26 11:30
Gamina viską, išskyrus bepiločius. Tai ir šaudmenys, ir paprasta artilerija, ir salvinė artilerija (pvz., "Verba"), ir priešlaivinės raketos "Neptun", ir šarvuočiai (pvz., BTR-4, MT-LB), ir tankai (pvz., įvairių modifikacijų T-64 ir T-84 "Oplot"), ir plaukti galinčios pėstininkų kovos mašinos (BMP) (plg., mūsų "Vilkai" plaukti negali), ir prieštankiniai ginklai (pvz., "Stugna")... Čia, žinok, viskas iš "Ukroboronprom'o".
O tie tankai realiai išrieda iš Ukrainos fabrikų, ar čia greičiau Ukraina juos gamina tokiais pat galingais kiekiais, kokiais rusai štampuoja Armatas? Turi skaičius, kiek Ukraina pagamina tankų per metus? Realybėje, o ne brėžiniuose ar fantazijose?
Tai čia kalba eina apie tai, kad turėtų Ukraina (ir jos Vakarų sąjungininkai) gaminti tokiais pačiais kiekiais, kokiais gamina ir ruskiai. Kitaip ruskiai laimės šitą karą. O Ukrainos gaminamos karinės technikos skaičių neturiu, jie tikriausiai įslaptinti, kaip ir turėtų būti karo metu.
Lionginas wrote: ↑2022-11-07 10:56
Augustas wrote: ↑2022-10-26 12:30
Ruskių "Kinžalus" su "Kalibrais" pamiršai?

Kuo ukrainiečiai už juos blogesni? Juk į ruskių kreiserį "Maskva" ukrainietiškas "Neptun'as" tai pataikė. O taiklumą šiuolaikiniame kare sudaro ir vadinamasis targetingas, ir karinės žvalgybos elementai, ir palydovinė raketų valdymo sistema...
Tokiais kiekiais, kokie reikalingi šitame kare, Ukraina itin tikslios ginkluotės iš niekur negaus ir tuo labiau pati nepasigamins. Aukšto technologinio lygio ginkluotę pasigaminti sudėtinga,žinok.
Čia Ukrainos išgyvenimo, išlikimo klausimas. Jei Ukraina ir jos Vakarų sąjungininkai nepagamins, t.y., laiku nespės pagaminti reikiamo kiekio ir reikiamo taiklumo ginkluotės, tai viskas, toliau galima jau nebekariauti.
O Tavo paminėtoms priešo naudojamoms kontrpriemonėms ir yra nurašomi tie 10 proc. šūvių pro šalį.
Čia yra naivios fantazijos, kad jei jau paleidai kokį stingerį į priešo naikintuvą, tai būtinai ir pataikysi. Nu tik 10%, kad tam pavyks išsisukti. O realybėje ta amunicija nepataiko, yra numušama, nepadaro pakankamai žalos, o tik apgadina, ir t.t. Tavo įsivaizduojami pageidaujami taiklumo procentai su realybe neturi nič nieko bendro. Aš jau nekalbu apie artileriją. Ar tu įsivaizduoji, kad kiekvienas minosvaidžio užtaisas yra valdomas iš palydovų?
Čia jau truputį susipainiojęs esi. Naikintuvams (ir bombonešiams) numušinėti yra taiklios "žemė-oras" ir "oras-oras" klasės raketos. "Stingeriai" naudojami sraigtasparniams numušinėti, ir, žinok, sraigtasparnius nukala tikrai labai efektyviai. Ruskiai tų "Stingerių" bijo labai.
Minosvaidžiams yra kita nutaikymo sistema, tikrai ne mažiau efektyvi, negu palydovinė:
"Prieštankinės [minos]. Tai labiausiai šiuolaikinis minų variantas. Krisdamos minos netoli būsimos kritimo vietos aptinka priešo šarvuotąją techniką (tankus, šarvuočius) ir nusitaiko į juos. Kadangi net ir tankų viršutinis šarvas būna plonas, mina pramuša šarvą ir sunaikina taikinį. Šios minos turi taikinių aptikimo ir vairavimo sistemas."
Citata paimta iš čia:
https://lt.wikipedia.org/wiki/Minosvaidis
O iš palydovų yra valdomos, pvz., "žemė-žemė" klasės raketos.
Tai ne eksperimentas, bet labai realus dalykas. Pvz., matai, šaulys į priešą šaudo netaikliai. Tai ką darai tokiu atveju? Aš tai pasakyčiau tokiam šauliui: "Stop, daugiau nešaudyk, aš tave pamokysiu kaip taikliai šaudyti, tada vėl galėsi šaudyti".
Tu sakei ne visai taip. Tu sakei, kad sumažintum tokiam šauliui aprūpinimą, ir tai kažkaip turėtų padėti su taiklumu. Ir tik kai aš pasakiau, kad šiuolaikinės kariuomenės taiklumui didinti naudoja mokymus ir pratybas, tu pasakei, kad apmokytum šaulius taiklumo.
Taip ir padaryčiau, t.y., iš tikrųjų sumažinčiau aprūpinimą, kol šaulys mokysis taikliai šaudyti. Nes jei šaulys šaudys netaikliai, tai tik veltui išeikvos mano šaudmenis, palikdamas mane be jų, ir pats dar žus be reikalo.
Nejuokink. Ukrainiečiai tos senos technikos patys atsisako, net kai jiems ji pasiūloma.
Na čia tiesiog sakai netiesą, ukrainiečiai ima praktiškai viską, kas jiems pasiūloma, sueina ir 60-70 metų senumo ginkluotė.
Čia tai bent gerą naujieną pasakei.

Nes aš, kai A.Kovalenkos pasiskaičiau, tai buvau susidaręs kitokį įspūdį.
P.S. Egidijus Papečkys vakar Facebook'e parašė: "Pasak ukrainiečių, Vokietijos perduotos sistemos IRIS-T numuša 9 oro taikinius iš 10, ir tai iš tiesų ypatingai geras rezultatas. "
Sakyčiau, kad toks ir turi būti taiklumas.
Tik ne visa ginkluotė tokia moderni ir efektyvi. Ukraina turi 1 (vieną) IRIS-T kompleksą. Tai nebent siūlai visą jos gynybą palikti tik su šiuo vienu kompleksu, nes taiklumas gi svarbiausia... Jei ne, tai neįsivaizduoju, kokių dar pasiūlymų turi be senos vakarietiškos technikos iškonservavimo. Kuri, turint omeny ne pačią pažangiausią Rusijos kariuomenę, būtų pakankamai efektyvi.
Aš siūlau efektyvinti esamą karinę techniką, ją modernizuojant iki tol, kol ji pasieks IRIS-T lygį. Kas čia blogo mano pasiūlyme?