Prigožino žygis sukėlė gan juokingą putinoidinių propagandistų/prostitučių sutrikimą. Kilo savotiškas apgailėtinas falšyvų pakalbėjimų su patosu, apie Putiną kaip "nešančią konstrukciją" ar pan. paradas. Pvz., Мятеж Пригожина: унижение Путина и страх пропаганды (kad ir nuo 12:35).Lionginas wrote: ↑2023-07-17 07:29Tai planas buvo stipriai surizikuoti putino reputacija ir režimo stabilumu tam, kad kažką įvilioti į spąstus? Ir tada viską staiga nutraukti nelaukiant, kol kas nors ryšis į tuos spąstus lįsti? Gudru, ką ir besakyti. Čia kaip pokeryje padaryti didžiulį statymą ir nelaukiant, kaip į tai atsakys oponentas, iš karto pasuoti![]()
Forumo pulsas
Kokios prognozės dėl Rusijos naujai paskelbtos Ukrainos uostų blokados (dėl grūdų ar pan.)?
Ar pavyks tarptautinei "bendruomenei" greitu metu išgimdyti ką nors daugiau nei tik "gilaus susirūpinimo" reiškimą ar bandymus "sureguliuoti problemą" su chuliganu diplomatiniais būdais?
Gal kas nori pabandyti pažiūrėti į krištolinį rutulį?
Man kol kas atrodo, kad tikėtiniausiai prasistumdys bent kelis mėnesius be rezultatų, kol Turkija apsiims pabūti situacijos gelbėtoja už kokius papildomus jai naudingus dalykus.
Ar pavyks tarptautinei "bendruomenei" greitu metu išgimdyti ką nors daugiau nei tik "gilaus susirūpinimo" reiškimą ar bandymus "sureguliuoti problemą" su chuliganu diplomatiniais būdais?
Man kol kas atrodo, kad tikėtiniausiai prasistumdys bent kelis mėnesius be rezultatų, kol Turkija apsiims pabūti situacijos gelbėtoja už kokius papildomus jai naudingus dalykus.
O pavyzdžiui, kodėl "bendruomenė" kabutėse, o "krištolinis rutulys" - ne?Svetimas wrote: ↑2023-07-21 15:43Kokios prognozės dėl Rusijos naujai paskelbtos Ukrainos uostų blokados (dėl grūdų ar pan.)?
Filmo Oppenheimer proga Vaidas Saldžiūnas Algio Ramanausko kanale (už Patreon paywall'o) padarė pakankamai plačią ir įdomią apžvalginę laida (20230721) apie branduolinius ginklus. Kas nėra branduolinių ginklų tema iki tol bent kiek rimčiau susidūrę, tačiau domintų kiek išsamesnis grubus vaizdas apie tai podcasto formate, rekomenduoju.
Ką rekomenduoju iš filmų apie branduolinius ginklus ir kuris jų primena šiuos laikus, kuris sukrėtė mane, Ronaldą Reaganą ir sukrės jus (War Games - 1984, The Day After -1983 ir Threads - 1984);
Kokios buvo ir yra branduolinių ginklų pristatymo priemonės - nuo raketų iki bombonešių ir povandeninių laivų, kuo skiriasi dabartinis branduolinis arsenalas nuo buvusio ir kt.
Kaip kažkiek anksčiau besidomėjusiam įvairiais matematiniais dalykais ir fragmentiškai besidominčiam teisės klausimais kiek sudomino smarkiai bendros ir teorinės Kanto etikos paparsinimas:
Jeffrey Kaplan: Immanuel Kant's Moral Theory - a summary with examples
Nuo 3:44 - įvadas. Nuo 5:48 - paprasti pavyzdžiai.
Iš įvairių kitų žaidimų teorijoje matytų algoritmų patirties intuityviai kilo mintis, kad gal su Karl Popper stiliaus sąvokų išvartymais apie individų veikimo laisvę ar pan. su tam tikrais patobulinimais kiek panašiu idėjiniu pagrindu išeitų teoriškai sukonstruoti kažką gudresnio ir lankstesnio nei Kanto etika.
Jeffrey Kaplan: Immanuel Kant's Moral Theory - a summary with examples
Nuo 3:44 - įvadas. Nuo 5:48 - paprasti pavyzdžiai.
Iš įvairių kitų žaidimų teorijoje matytų algoritmų patirties intuityviai kilo mintis, kad gal su Karl Popper stiliaus sąvokų išvartymais apie individų veikimo laisvę ar pan. su tam tikrais patobulinimais kiek panašiu idėjiniu pagrindu išeitų teoriškai sukonstruoti kažką gudresnio ir lankstesnio nei Kanto etika.
Kaip jau minėjau, jei reikia JOINų, tai reikia reliacinės DB. Kitos DB čia neefektyvios. Bet tų JOINų iš tiesų ne visada taip labai reikia.Svetimas wrote: ↑2023-07-20 14:46Kiek pats žinau ar esu susidūręs, NoSQL DB su duomenų sudėtingesnėmis analitinėmis užklausomis, kurioms prireikia JOIN'ų tarp skirtingų duomenų struktūrų, nėra itin gerai pritaikytos. Nors gal jau ir yra kokių naujų atsiradusių gudrių produktų NoSQL ar pan. DB rinkoje ir galimai šitoje vietoje klystu ir mano žinios jau kiek pasenusios.
Na jei imsime iš tiesų didelius duomenų kiekius, tarkime Facebook, tai su reliacine DB jie turėtų problemų. Todėl pas juos visa duomenų logika iškelta į aplikacijos lygmenį, nes ten tiesiog paprasčiau ir efektyviau viską optimizuoti.
Žinoma, jei turi žvaigždinę schemą, kelis milijonus įrašų, tai čia ne problema reliacinei DB. Bet tai iš tiesų nėra problema niekam, aplikacijos lygmuo su tokia schema taip pat puikiai susitvarkys.
Tai čia viskas priklauso nuo to, kas reikalinga. Pvz., kiek aktualu matyti pačią naujausią informaciją, nes bet kokia migracija užtrunka. Taip pat, kiek aktualu performancas, nes bet kokie tarpiniai VIEWai viską neišvengiamai lėtins. Kurie, savo rožtu, paveiks ir rašymo greitaveiką. Todėl čia neįmanoma priimti sprendimo, nes neaiškus, kontekstas, neaiškūs prioritetai. Čia galimas ir trečias kelias, pirma pažiūrėti, kaip viską išsprendžią tie VIEWai, ir jei rezultatas netenkina, tiesiog juos panaudoti reguliariai dumpinan't visą jų turinį į tos sistemos naudojamą native formatą.
Bet kuriuo atveju, šita alternatyva yra ne visai tai, kaip aš suprantu dilemą tarp duomenų logikos DB ir duomenų logikos aplikacijų lygmenyje.
Tas tiesa. Tačiau net ir pakankamai bendrais bruožais bekalbant su tavim šia tema gimė idėjų, ką galėčiau dar papildomai pasitikrinti. Tai dėkui. Nekonkretizuoju labiau situacijos specialiai dėl tam tikrų priežasčių.
Šiaip vienas iš svarbesnių prioritetų būtų, bendru atveju, jog per kuo trumpesnį laiką prasisuktų aibė (nuo keliasdešimt iki kelių šimtų) analitinių agreguojančių ir kitokių užklausų iš tų didelių tankiai atnaujinamų faktų lentelių. Kuriose neretu atveju būtų (tarkim keli šimtai milijonų įrašų ar net ženkliai daugiau už metų laikotarpį). O kuo stambesnis klientas ir kuo daugiau duomenų įrašų tose faktų lentelėse, tuo minėtų užklausų prasisukimo laiko trumpumas tampa aktualesnis.Lionginas wrote: ↑2023-07-24 07:22Pvz., kiek aktualu matyti pačią naujausią informaciją, nes bet kokia migracija užtrunka. Taip pat, kiek aktualu performancas, nes bet kokie tarpiniai VIEWai viską neišvengiamai lėtins. Kurie, savo rožtu, paveiks ir rašymo greitaveiką. Todėl čia neįmanoma priimti sprendimo, nes neaiškus, kontekstas, neaiškūs prioritetai.
Migravimo laikas būtų daug mažesnio prioriteto.
Na tai skamba kaip no braineris - duomenis labiau apsimoka transformuoti ir perkelti į tos naujos sistemos native DB, iš kur jie bus labai greitai skaitomi, tačiau nebus patys naujausi (nes tai nelabai aktualu). Tuo tarpu originali DB bus dedikuota rašymui. Kadangi nebeliks tiek daug skaitymų, sparta irgi turėtų pagerėti. Na viskas aišku ir teorinės pusės.Svetimas wrote: ↑2023-07-24 21:18Šiaip vienas iš svarbesnių prioritetų būtų, bendru atveju, jog per kuo trumpesnį laiką prasisuktų aibė (nuo keliasdešimt iki kelių šimtų) analitinių agreguojančių ir kitokių užklausų iš tų didelių tankiai atnaujinamų faktų lentelių. Kuriose neretu atveju būtų (tarkim keli šimtai milijonų įrašų ar net ženkliai daugiau už metų laikotarpį). O kuo stambesnis klientas ir kuo daugiau duomenų įrašų tose faktų lentelėse, tuo minėtų užklausų prasisukimo laiko trumpumas tampa aktualesnis.
Migravimo laikas būtų daug mažesnio prioriteto.
„Dešiniųjų populistų“ partijai priklausanti Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni pasisakė apie siūlymus nustoti remti Ukrainą.
Nemanau, kad tolerastinius priedurnius tai privers nors kiek suabejoti fanatišku įsitikinimu, jog dešinieji = putinistai, bet vis tiek malonu skaityti.technologijos.lt wrote: Geriau gyventi diktatūroje, negu mirti? Žodyje žudynės telpa šimtmečių istorija, kurioje laisvės demokratija ir visos mūsų civilizacijos slėniai buvo pastatyti aukojant tuos, kurie buvo pasirengę paaukoti save, kad tai sukurtų. Žudynės vyko ir sprendimuose, kuriuos priėmė Paolo Borsellino, Giovanni Falcone ir kovose su mafija. Nemanau, kad geriau gyventi diktatūroje, nei mirti. Manau, kad turime dirbti, kad žmonės galėtų gyventi laisvi. Tai yra skirtumas tarp to, ką mes darome, ir to, ką jūs siūlote. Ačiū.
Prigožinas skaldo bajerius
Kitose naujienose - šūdų social networkas tebėra šūdų social networkas„Mes kurį laiką pasiliksime Baltarusijoje, – sakė J. Prigožinas. – Esu tikras, kad per šį laiką paversime Baltarusijos kariuomenę antrąja armija pasaulyje“.
Neabejoju, kad ir toliau fucked-checkins naujienas, kad nepraleistų „rusų propagandos“, dar žinomos, kaip JAV demokratų partijos kritika, thoSocialinis tinklas „Facebook“ vakar užblokavo Ukrainos kariams paramą renkančio ir karo apžvalgas skelbiančio pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N' Loaded“ paskyrą. Liepos 26 d. popietę ji tapo neprieinama „Facebook“ vartotojams, nurodant, kad puslapis ir jame skelbiama informacija „neatitinka „Facebook“ bendruomenės standartų“. „Locked N' Loaded“ atstovai kreipėsi į valstybės institucijas, jog socialinį tinklą valdančią bendrovę „Meta“ paragintų imtis veiksmų ir atidžiau vertinti prorusiškų jėgų vykdomas informacines atakas prieš Ukrainą remiančius judėjimus socialiniame tinkle, apie tai informuojama pranešime.
Teoriškai bendru atveju tai kaip ir taip. Praktiškai gali būti visokių niuansų. Pvz., jei klientas kartais yra koks labai stambus daug duomenų turintis monstras, kuris savo Y sistemai naudoja kokį nors labai galingą DBVS serverį (kokį Oracle Exadata variantą ar pan.), tai vien iš greitaveikos pusės būtų prasminga nedaryti migravimo į atskirą native DB, o X sistemą pabandyti pritaikyti Y DB. Bet tokius stambius klientus ir sudominti su paprastesnėmis aplikacijomis daug sunkiau ir turbūt kaip taisyklė ir dažnai kažką specialiai jiems papildomai priderinti tenka. Jei galvojama ir apie tokius atvejus, tai turbūt prasminga siūlyti X sistemą kaip produktą su abiem galimom konfigūruojamom opcijom.Lionginas wrote: ↑2023-07-25 06:14Na tai skamba kaip no braineris - duomenis labiau apsimoka transformuoti ir perkelti į tos naujos sistemos native DB, iš kur jie bus labai greitai skaitomi, tačiau nebus patys naujausi (nes tai nelabai aktualu). Tuo tarpu originali DB bus dedikuota rašymui. Kadangi nebeliks tiek daug skaitymų, sparta irgi turėtų pagerėti. Na viskas aišku ir teorinės pusės.
Ką maždaug čia turi omenyje? Nupumpuoti turinį įprastai per kokią JDBC sąsają?
Matteo Salvini partija, Alternatyva Vokietijai, Marine Le Pen partija irgi sakytum nėra putinistai? Ar jau nebėra?
Ne taip seniai prabėgom ir fragmentiškai kažkur internete buvau užtikęs gan nesenas apklausas, kaip vakarų šalių populiacijos įvairiais paskirais klausimais vertina Rusiją. Tuomet mane nustebino, jog pagal tas apklausas nemaža dalis vakarų europos šalių gyventojų neįprastai palankiai vertina Rusija ar dealus su ja. Reikės gal vėl naujai tų apklausų paieškoti, nes neišsisaugojau.
Kodėl turėčiau taip sakyti?
Spėju, kad ypač tuo pasižymėjo kairieji.Tuomet mane nustebino, jog pagal tas apklausas nemaža dalis vakarų europos šalių gyventojų neįprastai palankiai vertina Rusija ar dealus su ja.
Šiaip smalsu, kokios yra čia išvardintų grupių pažiūros man pakankamai keistame kairumų-dešinumų politiniame spektre? Kurioje maždaug jie vietoje pagal tave būtų kairės-dešinės ašyje?
Pažiūrėjau internete žmonių ginčus viena man keista tema ir vėl kilo noras pakvestionuoti šitą kairumų-dešinumų klasifikaciją.
Kas yra kairieji? Kokiomis savybėmis jie pasižymi?
O kas yra dešinieji? Kokiomis savybėmis jie pasižymi?
Kiek reikšmingesnių gradacijos lygių praktikoje gali turėti šita kairumų-dešinumų ašis? 2? 3? 5? Pvz., Lietuvoje? Arba Italijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje?
Kaip žmogus, kuris kažkiek gaudosi įvairiose klasifikacijose, bandau suprasti šitą kairiųjų-dešiniųjų žaidimą. Gal kas nors bus malonus ir man paaiškins apie ką jis?
Galiu padaryti tam tikrą analogiją ir smarkiai suabstraktinti klausimą. Pvz., kažkurioje abstrakčioje planetoje P žmonės sugalvoja tam tikrą politinių pažiūrų ar pan. klasifikaciją juoda-balta ašyje. Jei tų žmonių politines pažiūras teoriškai galima grubiai išstruktūrizuoti ir priskirti toms pažiūroms atitinkamas tam tikras spalvas iš žmonių matomo spalvų spektro, tai kaip toje juoda-balta ašyje galima būtų sudėlioti atitinkamas spalvas (raudoną, geltoną, žalią, mėlyną)?
Arba jei kažkas gudresnis naudoja kitą raudona-violetinė ašį, kaip galima būtų patogiai iškomunikuoti, kur toje raudona-violetinė ašyje yra geltona, žalia, mėlyna spalvos (be raudonos ir violetinės)? Arba kur toje ašyje yra juoda, pilka ir balta spalvos?
Arba gal yra kitaip ir dalis žmonių pirma susiskirsto pagal kažkokias preferencijas į tam tikras grupes, o jau tada galima priskirti kažkuriai grupei tam tikrą atitinkamą spalvą? Tai čia toks tarsi savotiškas spalvų žaidimas gaunasi? Maždaug - prisijunkite prie mūsų arba palaikykite mus, nes mes (atstovaujantys X spalvą) esame patys šauniausi. Kiti (atstovaujantys ne X spalvą) nėra tokie šaunūs praktiškai visų be išimties politinių klausimų sprendimuose. Neikite pas juos arba nepalaikykite jų nei vienu klausimu.
Aš asmeniškai tyrimais ir klasifikacija neužsiimu, naudoju tokią, kokią randu šaltiniuose. Kad ir Vikipedijoje. Tai kokie ten parašyta kad yra, greičiausiai tokie ir yra ir „pagal mane“

Galiu duoti meškerę, o ne žuvį, kad ateity nereikėtų klausinėti. Paskaityk Vikipedijoje apie įvairias partijas, atsirink po kelias priskiriamas kairiesiems ir dešiniesiems, tada pamėgink rasti kažkokių bendrų bruožų tarp visų, priskiriamų dešiniesiems. Greičiausiai dėl tų bruožų jos ir priskiriamos dešiniesiems. Tuomet gali analogiškai patyrinėti kairiesiems priskiriamų bruožus. Vienas beje gana akivaizdus: tos partijos ar žmonės patys save priskiria atitinkamai pusei.O kas yra dešinieji? Kokiomis savybėmis jie pasižymi?
<...>
Kaip žmogus, kuris kažkiek gaudosi įvairiose klasifikacijose, bandau suprasti šitą kairiųjų-dešiniųjų žaidimą. Gal kas nors bus malonus ir man paaiškins apie ką jis?
Čia tavo išgalvota ašis, neturėtum tikėtis, kad aš žinosiu, kur joje kas yraGaliu padaryti tam tikrą analogiją ir smarkiai suabstraktinti klausimą. Pvz., kažkurioje abstrakčioje planetoje P žmonės sugalvoja tam tikrą politinių pažiūrų ar pan. klasifikaciją juoda-balta ašyje. Jei tų žmonių politines pažiūras teoriškai galima grubiai išstruktūrizuoti ir priskirti toms pažiūroms atitinkamas tam tikras spalvas iš žmonių matomo spalvų spektro, tai kaip toje juoda-balta ašyje galima būtų sudėlioti atitinkamas spalvas (raudoną, geltoną, žalią, mėlyną)?
Arba jei kažkas gudresnis naudoja kitą raudona-violetinė ašį, kaip galima būtų patogiai iškomunikuoti, kur toje raudona-violetinė ašyje yra geltona, žalia, mėlyna spalvos (be raudonos ir violetinės)? Arba kur toje ašyje yra juoda, pilka ir balta spalvos?

Ten buvo šiek tiek mano satyros ir metaforų.

Kažkodėl nejučia man kilo keistas noras save prisiskirti "šiuolaikinių proto knisėjų politikoje nemėgėjų" grupei. Ant staigiųjų neradau tokios grupės aprašymo wikipedijoje.
Manau, ši grupė apima visus žmones, išskyrus pačius minėtus proto knisėjus politikoje