rusijos karinė invazija į Ukrainą

Naujas temas kurkite čia
Seianus
senbuvis

2022-12-19 17:48

Lionginas wrote:
2022-12-02 07:50
Skraidymas tarptautine oro erdve, tačiau, nėra jokia provokacija. Tiek pat provokacija, kaip NATO žvalgybiniai lėktuvai virš Juodosios jūros.
Kodėl tada britai išsikvietė rusų ambasadorių pasiaiškinti?
Lionginas
senbuvis

2022-12-20 07:43

Seianus wrote:
2022-12-19 17:48
Lionginas wrote:
2022-12-02 07:50
Skraidymas tarptautine oro erdve, tačiau, nėra jokia provokacija. Tiek pat provokacija, kaip NATO žvalgybiniai lėktuvai virš Juodosios jūros.
Kodėl tada britai išsikvietė rusų ambasadorių pasiaiškinti?
Nes rusai, kaip visada, skraido išjungę transponderius ir kelia grėsmę civilinei aviacijai, nes civiliniai radarai jų nemato.

Gal aš visgi neteisingai pasakiau, nes iš principo tai būtų galima laikyti provokacija. Tiesiog mano pagrindinis pointas buvo tas, kad šitoje srityje rusija daro tai, ką darė visada, ir ką darė sovietai, nieko naujo, jokių eskalacijų, "viskas legalu". Jei tai yra NATO ribų išbandymas, tai sakyčiau, NATO pasirodo itin sėkmingai, nes bandyti ribas rimčiau rusija nedrįsta, jau ne vieną dešimtmetį yra užstrigusi šitoje savo bandymų stadijoje.

Bet, kaip ir sakiau, čia jei neliesime kibernetinės erdvės, ten ir rusija, ir kinijos liaudies respublika elgiasi ženkliai agresyviau.
Seianus
senbuvis

2023-01-26 04:03

Gana įdomus Tim Sebastian interviu su rusų padugne Dmitrijumi Treninu. Apskritai nežiūriu rusų padugnių pasisakymų, bet Sebastianas yra vienas iš mano labiausiai gerbiamų žurnalistų (šis sąrašiukas šiaip labai trumpas :) ). Treninas rangėsi ir maivėsi taip, kad dažnai nebūdavo aišku, ar apskritai išgirdo klausimą, ar atsakinėja į tai ko būtų norėjęs, kad jo paklaustų. Na bet čia neretas reiškinys tarp politikų, ne tik rusų. Įdomiau, kaip labai jo paistalionės skiriasi nuo kitų rusų propagandistų, kurie dirba labiau su vidaus rinka. Šitas iš paskutiniųjų jėgų nesėkmingai stengiasi apsimesti adekvačiu normaliu žmogumi, kas Rusijos vidaus rinkoje seniai išėję iš mados, greičiausiai nuleido rankas supratę, kad nesigauna ir nesigaus.
Post Reply