Prieš beveik 2 mėnesius ir dabar ištraukas iš filmų su šokių motyvais man kartais algoritmas karts nuo karto pasiūlo:
Šokių menas
Vienas geriausių finalų dėjimo konkursų istorijoje. Iki dabar šiek tiek kontroversiškas, daug kas mano, jog laimėti turėjo Gordonas. Man asmeniškai LaVine dėjimai buvo gražesni, tokie grakštesni. Prie ko čia šokių menas?
Neseniai buvau renginy, kur reikėjo šokti*, tai po visų tų dešimtmečių vėl išgyvenau visas savo šokių baimes - "ką čia daryti su tom rankom?" ir t.t. (* t.y. kiti šoko, ir žmona į mane žiūrėjo tuo žvilgsniu
)
Ale paskui pagalvojau, kad tas "nemokėjimas šokti" nėra kažkoks įgimtas defektas. Kaip ir visus kitus trūkumus - tą galima patobulinti su trupučiu praktikos. Tai, progai pasitaikius, vis pasileisdavau šiuolaikinės šokių muzikos (labiausiai tiko kažkas iš "deep house" ar "melodic techno" žanrų) ir truputį pajudindavau senus kaulus. Kai praėjo jausmas, kad darau kažką nederamo ar kvailo, tai tapo visai gera pramoga. Nu ir šioks toks cardio paskutinėms žiemos savaitėms.
Kažin, ar vien judesių pramokimas padėtų nugalėti socialines baimes.. Bet dabar net visai smalsu pabandyti. Tik kad kita proga turbūt nepasitaikys artimu laiku.
Ale paskui pagalvojau, kad tas "nemokėjimas šokti" nėra kažkoks įgimtas defektas. Kaip ir visus kitus trūkumus - tą galima patobulinti su trupučiu praktikos. Tai, progai pasitaikius, vis pasileisdavau šiuolaikinės šokių muzikos (labiausiai tiko kažkas iš "deep house" ar "melodic techno" žanrų) ir truputį pajudindavau senus kaulus. Kai praėjo jausmas, kad darau kažką nederamo ar kvailo, tai tapo visai gera pramoga. Nu ir šioks toks cardio paskutinėms žiemos savaitėms.
Kažin, ar vien judesių pramokimas padėtų nugalėti socialines baimes.. Bet dabar net visai smalsu pabandyti. Tik kad kita proga turbūt nepasitaikys artimu laiku.
- Lionginas2
- pradedantis
Kam tau pramokti kitų žmonių sugalvotus judesius? Būk lyderis, ne followeris. Gali sugalvoti savo judesius ir tegul kiti juos kopijuoja. Esmė tiesiog imti ir daryti, baimė demonstruotis viešai praeis pati. Daug sėkmės istorijų.
Pagal mane nekontroversiškas. Bendrai žiūrint LaVine savo dėjimų puikume buvo stabilesnis, todėl pelnytai ir laimėjo iš rezultatyvumo pusės. Kas, aišku, visai nereiškia, kad Gordonui nepavyko sublizgėti fantastiškais dėjimais. Gordonas buvo tik kiek mažiau stabilesnis. Pabaigoje gal ir kiek idėjų pritrūko ar suabejojo dėl kokio rizikingesnio dėjimo, kuris tariamai galėjo nebepavykti (nes gal pagalvojo, kad geriau žvirblis rankoj).
Įvairūs atletai irgi yra nemenkai individualūs savo judesiuose. Kas yra puiku ir gerai.
Į šią temą kiek platesne tematika kai ką įmetu.
Pagal mane "judesių estetika" daug platesnis dalykas ir neapsiriboja vien tik kokiais šokiais.
Pagalvojau, kad visai vertas dėmesio Seianus pasiūlymas. Šokiai, šiaip, yra ir visai smagus ir kartu vidutinį aerobinį kardio daugumai žmonių neblogai ir galimai ne nuobodžiai padidinantis užsiėmimas. Ir sąlyginai palyginti gan mažai traumų su kokiais pasportavimais įvairuose sportuose mėgėjams turintis.
O prie ko iš vis tos retos progos? Pvz., Vilius gali šokti vienas arba su žmona vien tik dėl savęs, o ne dėl kitų. Dėl tam tikros naudos ir smagumo. Kai išaugs kompetencija kai kuriuose judesiuose ir ims kažkas kažkur gautis, tai gal papildomai ir daugiau smagumo bei mažiau drovumo ir kada kur nors viešesnėse vietose šokant rasis.