Jei žiūrėsime dualistiškai, tai transporto priemonė yra visas tavo kūnas, gal tik išskyrus smegenis
Esu turėjęs hikinimo batų si Vibram padais. Geri buvo.
Et.. Čia tik kvailos svajonės. Realiai neturėčiau nei kur su jomis važiuoti, nei kada. O su Kharkovchanka tai iš viso mažai kur galėtum legaliai važinėti - nu išskyrus Antarktidą ar kokį specialų bandymų poligoną
Man gan keistokas tavo potraukis tavo pavardintiems modeliams, jei tai nėra koks trololo iš tavo pusės. Bet matyt skonio reikalas.
Nu va, gražu.. Pasidalinau savo slapčiausiomis garažo fantazijomis - ir net už tai buvau apkaltintas trolinimu
Čia irgi prasidėjo pirmi tikrai šilti savaitgaliai - tai beveik visus kelius Zeelande galima vadinti motociklų ir kabrioletų paradu.
Legaliai nei su viena jų negalėtum važiuoti ten, kur nenuvažiuoja eilinis 4x4 ar net senas geras sedanas. Važiavimas bekele bent Europoje praktiškai visur draudžiamas. O kur yra bent kažkoks kelias, ten visokie unimogai yra visiškas overkillas. Kas juos turi tai realiai dažniausiai car campina ten pat, kur car campina visokie mažyčiai citroenai ar pan. Todėl toks transportas yra labiau aksesuaras dėl įvaizdžio nei praktiškas daiktas. Ypač kai viską įsigijus ir viskuo apsirūpinus nebelieka pinigų pačiai kelionei. Jei tikslas yra tik atrodyti kaip Camel Trophy dalyviui, tai kodėl ne. Bet jei tikslas yra realiai kažką patirti, tai čia yra spąstai ir visa tai yra tiesiog niekam nereikalingas šlamštas.
Kalbant konkrečiai apie keliones, tai manau, nuotykiu galima laikyti bet kokią kelionę, kai nusibeldi į atokesnį užkampį, nei nusibeldžia dauguma. Ar tiesiog darai tai, ko dauguma nedaro. Ar netgi ko pats anksčiau nedarydavai ar nedrįsdavai daryti.
Trumpai tariant - per maža baterijų talpa. Kiek mačiau, dauguma dabartinių elektrinių motociklų su pilnai pakrauta baterija gali nuvažiuoti vos 100-150km. Kas yra juokinga. Tokios trukmės būna mano kelionės į parduotuvę, kai grįždamas nusprendžiu padaryti "nedidelį ratuką". Kai važiuoju pakeliauti toliau, taikau į maždaug 250-400km per dieną - ką galima lengvai padaryti su dviem pilnais bakais. Su elektriniu motociklu, tas būtų praktiškai neįmanoma.
O taip, taip.. Pvz. Honda NX500 - ko ne idealus pirmas motociklas?
Nejuokinga. Aš pats gal jau prieš keliolika ar net daugiau metų girdėjau kalbas, kad akumuliatorių/baterijų talpos klausimas yra sudėtingiausia elektra varomų transporto priemonių tobulinimo sritis. Gan ženklus baterijų srityje progresas padarytas. Bet gal kartais netoli kokios baterijų fundamentalios ribos jau techniškai priartėjome, jei išradėjams toje srityje nebepavyksta kokiais pigesniais ir paprastesniais būdais baterijų talpos pagerinti kartais ar šimtais kartų? Degaus mišinio degimo metu įprastuose varikliuose pakankamai tiesiogiai ir paprastai chemiškai atpalaiduojama "elektronų energija". Baterijų atveju su specifiniu "energijos atpalaidavimu" be ženklių šiluminių nuostolių tikėtina viskas yra kiek komplikuočiau.
Nepavyks tau manęs net hipotetiškai kalbų lygyje privilioti į bent kiek rimtesnių motociklininkų gretas.
Automobilių atveju gal ir sutikčiau. Matyt ten masės ir kainos padidėjimas nėra taip kritiškai svarbūs.. Bet elektrinių motociklų skaičiai dar nėra net arti tikslo.
Nieko labai asmeniško.. Tik skleidžiu gerąją dviejų ratų ir motoro žinią
Šiaip motociklai yra stebėtinai stabilūs ant savo dviejų ratų, kai santykinai greitai važiuoja tiesia linija (dėl inercijos ir giroskopinių jėgų). Tačiau lėtuose manevruose ar tiesiog stumdant garaže jie yra tikrai labai nestabilūs (oi neklausk motociklisto, kodėl jo stabdžių ir sankabos rankenėlės skirtingų spalvų!
Dar vienas dalykas, kodėl man kai kuriomis sąlygomis kartais patinka paprasti mechaniniai dviračiai - jų sąlyginis lengvumas. Jei dėl kokių nors priežasčių kartais taip susiklosto kuomet kai kuriose vietose nėra sąlygų, negali juo kažkur važiuoti, reikia jį kur nors pertransportuoti, tai dažniausiai be didelių sunkumų gali tiesiog vestis šalia, persinešti ar pan.