Tepaluotos rankos
Kokiam mieste dėl savo specifikos man kažkiek imponuotų koks nors ekonomiškas, funkcionalus ir komfortiškas vairavimo ir važiavimo prasme elektromobilis. Iš kitos pusės, man dar nuo seno Subaru automobiliai gan šiltus jausmus kelia. Tai kelionėms užmiestyje dėl sąlyginio saugumo ir pravažumo galbūt koks man patogus ir patinkantis Subaru automobilis kol kas atrodytų kaip gan patrauklus kandidatas. Tik girdėjau gandus jog su korozija Subaru modeliai kaip Lietuvos klimatui ir sąlygoms gali šiokių tokių specifinių bet išsprendžiamų sudėtingumų turėti. Ilgą laiką nieko nežiūrinėjau apie Subaru automobilius, tai šitos tavo temos dėka tik dabar sužinojau, kad Subaru ir elektromobilių modelius siūlo.
Kadangi patinka žygiai gamtoje, tai šiltu sezonu traukiniai (nors nepatinka kai juose būna labai didelis žmonių kiekis) ir nuosavos kojos (ar gal net koks gudresnis dviratis) kaip patraukli transporto priemonė atrodo. Šiaip mažai kas susimąsto, kad gan nemažus atstumus gali pėsčiom nueiti. Jeigu kokio karo metu reikėtų iš miesto evakuotis, tai visai patraukli mintis man atrodo tai daryti pėsčiom. Tik nežinau kiek gera visumoj tokia strategija būtų.
Mielas mašiniukas.
Aš nepriklausomai nuo biudžeto imčiau kažką praktiško ir patogaus tiek kasdienai, tiek ilgoje kelionėje, t.y. universalą. Nelabau svarbu kokį, visi šiais laikais daugmaž geri ir mane patenkintų. Jei finansai visiškai neriboti, tai gal ir susigundyčiau, sakykime, kokiu Superb vietoj Octavios, bet realiai man tai dzin. Ne tai, kad nemėgstu brangių mašinų - mėgstu, gerą dizainerių ir inžinierių darbą visada vertinu. Tiesiog nesu tiek išrankus, kas liečiau automobilius.
Škoda Octavia universalą užskaitau - automobilis, galima sakyti, tiesiog persunktas tėčio energija. (Jei ką, čia komplimentas
Aš bendru atveju, tarp universalo ir miestieško SUV - rinkčiausi antrąjį. Ilgis ir funkcionalumas praktiškai tas pats kaip universalo, bet laimi truputį aukščio po dugnu ir viduje. Tie keli centimetrai tikrai prideda komforto tiek važiuojant, tiek įlipant ar kraunant daiktus. Ir kai važiuoji šūdinu keliu, ne taip baisu palikti duslintuvą ant akmenų.
Aš labai baisiais keliais praktiškai nevažinėju, tai prošvaista nelabai aktuali. Bet ilgoje kelionėje ar autostradoje man labiau patinka žemos mašinos. Daugiau komforto, neblaško vėjas ir t.t. Blogiems keliams yra ir atitinkamos universalų versijos - Volvo Cross Country, Ford Focus Active ir pan.Vilius wrote: ↑2025-04-26 15:20Aš bendru atveju, tarp universalo ir miestieško SUV - rinkčiausi antrąjį. Ilgis ir funkcionalumas praktiškai tas pats kaip universalo, bet laimi truputį aukščio po dugnu ir viduje. Tie keli centimetrai tikrai prideda komforto tiek važiuojant, tiek įlipant ar kraunant daiktus. Ir kai važiuoji šūdinu keliu, ne taip baisu palikti duslintuvą ant akmenų.
Mano brolis visą gyvenimą vien tik Subaru vairuoja. Bet jis daugiavaikis ir dar su kemperiu, tai jam kažkas tokio ir reikalinga.
Kažką tokio
https://en.wikipedia.org/wiki/President ... ed_States)
įskaitant vairuotoją, apsaugą ir palydos automobilius su ginkluotais profesionalais.
Pasirodo, mūsų tėčiai turi kažką bendroŠkoda Octavia universalą užskaitau - automobilis, galima sakyti, tiesiog persunktas tėčio energija.
Dabar galvojau, jei tikrai tikrai galėčiau sau leisti bet kokią transporto priemonę be ribų - tai greičiausiai būtų ekspedicinis Unimogas su kemperio kabina ir visais offroadiniais priedais. Ne tai, kad aš kada nors panaudočiau bent 20% tos mašinos galimybių.. Bet būtų malonu galvoti, kad panorėjęs galėčiau panaudoti dar kokius 30% (likusių 50% tikrai niekada neliesčiau, nes ekstremalus offroadas ne mano stichija).
Pvz., kažkas tokio. Tik nudažyčiau gražesne spalva.
Pvz., kažkas tokio. Tik nudažyčiau gražesne spalva.
Pagal "analogiją" "transporto priemonė" greičiausiai būtų nuosavos kojos. Batai būtų tik jų "padangos".
Viena iš "padangų": Užmečiau kiek akį į Subaru elektromobilio modelį. Tai nesusigundžiau.
Aš dar nesvajojau apie nei vieną elektrinę mašiną. Kai kurias gal galėčiau pakęsti iš bėdos, bet tik tiek..
Neseniai per naujienas nuskambėjo istorijos apie Slate Truck. Tai šitas jau kažkokią stygą širdyje suvirpino.. Nu bet iki tikrų jausmų dar toli.
Neseniai per naujienas nuskambėjo istorijos apie Slate Truck. Tai šitas jau kažkokią stygą širdyje suvirpino.. Nu bet iki tikrų jausmų dar toli.
Mačiau yra neva kažkiek skirtumų. Kažkiek saugumas, mašinos valdymas ir pan. geresnis. Tačiau ten, kur žiūrėjau, rekomenduoja palaukti netolimoje ateityje naujesnio modelio. Galbūt įdomesnis ir kažkiek labiau artimas Subaru specifikai bus išleistas.
Vakar keičiau motociklo tepalą - toks ultimate tepaluotas darbas. Nebe pirmą kartą tai dariau, tai viskas praėjo sklandžiai. Šį kartą nusprendžiau netaupyti ant tepalo, ir nusipirkau tris litrus sintetinio. Nemanau, kad pastebėsiu kažkokį skirtumą, lyginant su paprastesniais tepalais.. Nu bet jausmas geresnis. Varinę poveržlę irgi pakeičiau nauja - jei išlaidauti, tai išlaidauti 
Galvojau, kad turbūt sudėtingiausias dalykas tokiuose darbuose yra žinoti, kiek reikia užveržti skirtingus varžtus ir detales. Žinoma, vadovėliškai teisingas būdas yra pažiūrėti instrukcijose kiek Nm reikia tam konkrečiam varžtui, ir paskui naudoti raktą su sukimo momento indikatoriumi.. Ale man labiau patinka tuos dalykus daryti iš jausmo. Tiesiog pagalvoju, iš ko padarytas tas varžtas ir tvirtinamos detalės, kokiu įrankiu jį suku ir kitus parametrus - ir tada užveržiu tiek, kiek atrodo reikalinga.. Bendru atveju, turiu polinkį suklysti į per stiprią pusę - ko pasekoje varžtai beveik niekada patys neatsileidžia, bet esu padaręs porą brangių klaidų.
Galvojau, kad turbūt sudėtingiausias dalykas tokiuose darbuose yra žinoti, kiek reikia užveržti skirtingus varžtus ir detales. Žinoma, vadovėliškai teisingas būdas yra pažiūrėti instrukcijose kiek Nm reikia tam konkrečiam varžtui, ir paskui naudoti raktą su sukimo momento indikatoriumi.. Ale man labiau patinka tuos dalykus daryti iš jausmo. Tiesiog pagalvoju, iš ko padarytas tas varžtas ir tvirtinamos detalės, kokiu įrankiu jį suku ir kitus parametrus - ir tada užveržiu tiek, kiek atrodo reikalinga.. Bendru atveju, turiu polinkį suklysti į per stiprią pusę - ko pasekoje varžtai beveik niekada patys neatsileidžia, bet esu padaręs porą brangių klaidų.