Aha, pacituok daugiau veganiškų websaitų

Mes visada priimame juos kaip autoritetingą šaltinį

Tai vis tik kam skirtos žmogaus iltys? Ir kaip paaiškinsime faktą, kad šimpanzės mėsą laiko delikatesu?
Petras nevartoja narkotikų.Petras rašo straipsnį, kad narkomanija yra liga, kuri atneša daugiau blogio.Petro duomenys yra neteisingi, nes Petras nevartoja narkotikų, taip supratau ?
Beje, nemanau, kad tai veganiškos svetainės, nei stevepavlina, nei linkai esantys yahoo.com
Rated wrote:Nemanau ar šią statistiką galima vadinti rimtu tyrimu, kuris įrodo, kad veganiška mityba yra nesveika.Visgi, ne apie veganišką mitybą kalbame, kalbame apie mėsos vartojimą, kuris pagal tavo tyrimą yra nesveika.
Jei tau šitas tyrimas kažkuo užkliuvo, laukiu, kol nurodysi klaidas. Kol kas to nėra. Ir ne,
saikingas mėsos vartojimas yra TIEK PAT sveikas kaip ir vegetariška mityba (primenu, kad čia „vegetarais“ vadinami valgantys pieną ir kiaušinius). Gyvulinės kilmės produktų atsisakymas yra NESVEIKA.
Lygtai neneigiau šito, bent toje dalyje kurią citavai. p.s tas saikingai yra rečiau nei kartą per savaitę, bet tame tyrime, manau nei vienas taip nevalgot...
Rated wrote:ok, nesiginsiu daug, greičiausiai tiesiog fail'as iš mano pusės.Manau, kad tiek veganizmas, tiek vegetarizmas yra sveika, kuris sveikiau, kuris ne - nežinau.Visgi, abu variantai yra sveikesni nei mėsos valgymas
Ne, nu man šiek tiek nusibodo.
Tu vaikystėje ant galvos nebuvai nukritęs? Kokius keturis kartus iš eilės? Kaip tau dar paaiškinti, jog tyrimas rodo, jog veganizmas yra
pati nesveikiausia įmanoma mityba iš visų tirtų? Jis tiek pat nesveikas, kaip dažnas mėsos valgymas ir žymiai labiau nesveikas, nei retas mėsos valgymas ar žuvies valgymas. Kurios dalies tu nesupratai tyrime? Nesikuklink, klausk.
Tiksliai nepamenu, gal ir buvau...Esmė, kad šiuo atveju nesutapo mano pasakymas ir tavo supratimas.Aš kalbėjau bendrai, tu priimi šį tyrimą, kaip šventą, neginčyjamą faktą.Nemanau ar iš 800 mirtingumo statistikos galima daryti išvadą apie visą mitybos sistemą, tu manai.
Rated wrote:daviau nuorodą į straipsnį, ten ne kažkieno samprotavimo rašinėlis, visi šaltiniai surašyti, nematau pagrindo nepasitikėti.
Tai yra būtent rašinėlis, o ne mokslinis šaltinis. O jo pateikiamomis nuorodomis (tiksliau tuo, kaip jos interpretuojamos) galima suabejoti. Aš va ėmiau ir patikrinau vieną iš nuorodų:
http://www.ajcn.org/cgi/content/full/80/6/1678S
ten teigiama, kad:
„Exposure to sunlight for 5-15 min between the hours of 1000 and 1500 during the spring, summer, and autumn is usually enough exposure for individuals with skin type II or III“
Nagi, pakeliam rankas, kuris iš mūsų KIEKVIENĄ DIENĄ pavasarį, vasarą ir rudenį bent 5-15 minučių būna saulėje tarp 10 ir 15 h? (Net nenagrinėjant saulėtų dienų skaičiaus Lietuvoje.) Beje, pats straipsnis teigia, kad:
„Sensible sun exposure (usually 5–10 min of exposure of the arms and legs or the hands, arms, and face, 2 or 3 times per week) and increased dietary
and supplemental vitamin D intakes are reasonable approaches to guarantee vitamin D sufficiency.“
Na, veganiškoje rašliavoje šiek tiek meluojama. Bet nieko tokio, mes įpratę
Žodžiu, tuo ir baigsiu savo dalyvavimą šitoje įdomioje, rimtoje ir visapusiškai naudingoje diskusijoje.
[/quote]
Na aš išbūnu, vien kol grįžtu iš pamokų.Kaip minėta vitaminas yra kaupiamas, vadinasi kai būni labai ilgai jo prisikaupia, kad liktų tam laikui kai nebus.
Dėl melavimo tai ir man nelabai patinka, kad tie žmonės, kurie palaiko kažkurią tai pozicija, jei nemeluoja, tai nukerpa negražiąją dalį, kad gražiau atrodytų.O dėl tokio melavimo tai ir mėsėdžiai taip pat meluoja, kad tai būtina, ar kad mėsos nevartojimas neužtikrina būtinų maisto medžiagų gavimo...
Argumentai tame video.
* Nepatiko žmogui, kad primatai buvo prie augalėdžių, teigia, kad jie nėra augalėdžiai.Nėra primatai nei augalėdžiai nei mėsėdžiai, kadangi pačioje primatų rūšyje yra ir mėsėdžių ir augalėdžių, nelabai išeina apibendrinti, kad jie yra ar mėsėžiai ar augalėdžiai, nežinau, kas ten per bezdžionė buvo pavaizduota, tačiau ponas komentatorius irgi nesigilino apibendrindamas kaip tiesiog primatą.
* Netiksliai pavaizduoti
arklio ir
karvės dantys.Man jie pasirodė gan neblogai pavaizduoti.Visgi, pavaizdavimas nekeičia gyvūnų mitybos..
* Rankos žudymui, o gal rankos maisto auginimui, rinkimui, žemės dirbimui.Mėsėdžiai tokie kaip liūtas ar vilkas nenaudoja ranku.Iš tiesų beveik jokie mėsėdžiai nenaudoja rankų, nes jų neturi, ir jiems jų nereikia, nes aukai suvalgyti ir dantų užtenka.Dėl beždžionių
paskaitinėjęs radau, jog jos šiaip daugiausia minta augalais, tačiau nėra priešiškos mėsai, visgi pačios neina ir nemedžioja.Nežinau ant kiek patikimas dalykas yra wiki answers, nėra lengva rasti patikimos info šaltinių.Taigi, galima suprasti kodėl buvo tos beždžionės pridėtos prie augalėdžių, nes jos
daugiausia augalais maitinasi.Žinoma faktas,kad kartais valgo ir mėsą niekur nedingsta...
Taigi, to kritiško video autorius sako, kad idiotiškas pavizdys yra, kad prie augalėdžių priskirti
beveik augalėdžiai.Klaidelė šiokia tokia, tačiau nemanau ar pakankamai didelė vadinti idiotizmu.
* Matymas tamsoje.Sako autorius, kad žmogus patekęs iš šviesios vietos į tamsią praėjus kiek tai laiko gali matyti geriau.Na geriau, nei iš karto patekus į tamsią aplinką iš šviesios, tačiau
Paskui bandoma sakyti, kad matymas tamsoje nelabai ką turi bendro su mėsėdiškumu, mat šuo yra mėsėdis, bet jo rega prasta.Nesutikčiau su šiuo argumentu, kadangi šuo nemedžioja, nereikalinga jam ta ir rega, kai maistą šeimininkas iki bliūdelio atneša.Tuo tarpu medžiojantis vilkas (ir iš kurio evoliucionavo šuo) turi puikų regėjimą, klausą, bei uoslę reikalingą medžioklėje.
* Gyvūnų greitis.Sakoma, kad žmogus gali bėgti ilgą atstumą, kodėl ir pagauna gyvūną.
Gyvūnui užtenka pabėgti ant greičio kelis kilometrus ir tu ne tai, kad nepagausi jo, bet ir nerasi."žmonės medžioja būriais" Jei mišką prikiši sraigių kiekvienam kvadratiniam metre galima sakyti, kad nesugebi nuo sraigės pabėgti.Tas pats pavyzdys su žmogum, nepagaus jis vienas antilopės ;D
Na žodžiu, nelaikyčiau šio video su kreivokais argumentais debunk'inimu kažkokiu, kai iš tiesų nelabai yra ką debunk'inti.
Reika wrote:per mėnesines moterys praranda vidutiniškai 65ml kraujo, per diena pasigamina vidutiniškai 40ml.Kraujo donoras kartą per 2 mėnesius gali atiduoti 450g kraujo, kas nekenkia sveikatai, kodėl 65ml turėtų kenkti labiau.Taigi to hemoglobino prarandama labai minimaliai, kuris atsistato per kelias dienas.
tau tikrai tikrai 18m?
tau teko pvz duoti kraujo? tu suvoki,kad jei tavo svoris mazesnis nei 50kg negalima duoti kraujo...o siuo aveju as dar maziau sveriu,taigi man gelezies reik,kad atsistatytu.
Ir taip, man mano gyvybe svarbesne uz kiaules ar jaucio...todel siulau , davai varom mieli skeptikai kepti saslu(gaila si savaitgali lietu pranesa
)
Beto mesa(naturali, turiu omenyje,neapdirbta, ne desros...) nesukelia kazkokiu keistu nezinomu ligu, tiesiog zmogus megsta nekreipti demesio i tai ka valgo, gerai paruosta mesa nieko tau blogo nepadarys(nebent paspringsi ir mirsi,kas gali nutikti ir su gurksniu vandens)
Ne, šiaip meluoju.
Dar ne
Aš kalbėjau apie kraujo donorus.Jei žmogus duoda kraujo, vadinasi gali, jei gali vadinasi sveriau daugiau nei 50kg.Nekalbu apie galimus taisyklių pažeidimus.
ar sveri daugiau ar mažiau, vistiek reikia geležies, kad atsistatytų.
Kaip sakoma optimizmas sveika.O kaip tau idėja "ir vilkas sotus ir avelė sveika" ?
p.s spėju man pasiūlymas negalioja ?
atleiskit už vaivorykštes, nepatogi čia citavimo sistema, kas ypač svarbu tokiam forumui
insurrectum wrote:Rated wrote:Nemanau ar tai galima laikyti teiginiu, greičiau mintimi.
Tai yra teiginys ir tai yra hipotezė. Šiuo metu geresnė hipotezė neegzistuoja. Jei žinai geresnę, publikuok straipsnį. Turbūt net "Nature" priimtų.
Rated wrote:Mūsų kūnas skirtas tam, kam jį naudojame, ir naudojant tam tikras kūno dalis ar organus dažnai, jie tobulėja.Jei vaikščiosi ant rankų ir tavo vaikai vaikščios ant rankų, praėjus keletai kartų palikuonių rankos bus žymiai stipresnės negu tavo, ir galėsi sakyti, kad žmogaus rankos skirtos vaikščiojimui, o kojų pirštai mezgimui.(Čia tik pavizdys, nereikia sakyti, kad žmogus negali visada vaikščioti ant rankų ir pan..)
Čia kas du absurdas, Lamarko evoliucija? Čia gi 18 amžiaus teorija...
Jei tu ir tavo vaikai pradės vaikščioti ant rankų, viską ką tu gausi, kad jus ims rodyti per televiziją, šalia moters kuri valgo smėlį ir jogo, kuris niekada nekerpa nagų.
Tau reikia šiek tiek daugiau žinių, kolega. Ir mokėjimo elgtis su duomenų šaltiniais.
Kas tiesa, tai ne melas - visi klystam.Visad galvojau, kad evoliucija vyksta pagal Lamarko hipotezes, žinoma nežinojau, kad jos lamarko, galvojau darwinas čia taip sakė ;D Skaičiau vikipedijoj apie evoliuciją, bet vistiek ne pilnai supratau nuo ko priklauso ar mano kojos evoliucionuos ar ne.Kiek supratau nepriklauso nuo nieko, tiesiog random, evuliucionuoja arba ne, ar klystu ?
Jei lamarko evoliucijos teorija neteisinga, vadinasi žmonių ilgas bėgimas neturi nieko bendro su medžiokle ar kaip ?