Ok. Kai papasakojai daugiau, tai dabar viskas daug geriau klijuojasi. Buvau kažkaip visai eliminavęs mažus dronus iš savo versijų lauko. Jei buvo taip, kaip sakai, čia jau visai rimta operacija priešo fronto užnugaryje su dronais ir pan.
Tik man vis dar kažkaip sunku įsisavinti info, kad maži dronai potencialiai gali tiek žalos karinės bazės aerodrome pridaryti.
Su tuo, kad maži dronai gali būti didelė rakštis subinėj iš "žvalgybinės" pusės ir kad jiems labai daug kas ieško visokių priešnuodžių, esu nemažai kur susidūręs. Net vienas pažįstamas fizikas yra su draugu brainstorminęs įvairius būdus kaip užfiksuoti ar nukenksminti panašius dronus. Tai gan sunkokai jiems ten sekėsi su realistiškom idėjom.
Lionginas wrote: ↑2022-08-15 15:22
Granata žinoma nesukuria tokių sprogimų. Bet numesk granatą ant amunicijos krūvos ir pažiūrėk kas bus. Tas pats, jei granata pirma sukels gaisrą, kuris jau vėliau sukels amunicijos detonaciją.
O tai kas per atsilupimas amuniciją taip sandeliuoti, kad ji gali taip detonuotis nuo drono-"musės" kažkokios numestos granatos? Į kokias "pašiūres" ten taip sandeliuojama?
Neizoliuoti rimčiau vieno amunicijos "paketo" nuo kito, kad nesigautų detonacijų grandininė reakcija?
Kiek paradoksaliai tuomet gaunasi, kad nuo pakankamai techniškai sudėtingos raketinės atakos rusų oro gynyba, anot tavęs, gan patikimai apsaugo. O koks mažas dronas iš šalies gali tiek žalos pridaryti.